Öztaylan'dan müjdeli haber

Öztaylan

Öztaylan, Kooperatifler aracılığıyla kredi alıp zamanında ödeyemediği için temerrüt faizi uygulanan çitçiler çıkan kanunla rahatlatıldığını söyledi.




Milletvekili Cemal Öztaylan, Kooperatifler aracılığıyla kredi alıp zamanında ödeyemediği için temerrüt faizi uygulanan çitçiler çıkan kanunla rahatlatıldığını söyledi.

Çiftçilerin ve kooperatiflerin meselesi haline gelen muaccel durumda bulunan borçlarla ilgili yeni bir düzenleme yaptıklarını açıklayan Öztaylan Yapılan yeni düzenleme ile muaccel durumda olan borçlar yeniden yapılandırıldı. Kanuni takibatın durduruldu. Yüzde 9 olan temerrüt faizi kaldırılarak faiz oranının sözleşmedeki yüzde 3'e çekildi”dedi.

Öztaylan Söz konusu uygulama kanunun yürürlüğe girdiği tarihi izleyen Ağustos ayının sonuna kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine başvuruda bulunulması ve 2015 yılıEkim ayından başlamak üzere taksitlendirilerek uygulanacak ve borçların yeniden taksitlendirilmesi suretiyle ertelenmesi sağlanacaktır. Burada maksat yeniden yapılandırma ile ödenemez durumda olan kredilerin geri dönüşünün sağlanabilmesi ve kooperatif ortağı çiftçilerimizin iktisadi ve sosyal açıdan rahatlatılmasıdır”şeklinde konuştu.

Hatırlanacağı üzere, 2012 yılında yaşanmış olan kuraklıktan dolayı çiftçilerin kaba yem üretiminde çok ciddi düşüşler olmuştu. Ayrıca, bazı bölgelerde hayvan hastalıklarının yanısıra et ve süt ürünleri üreticisi kooperatiflerin üretim miktarlarında düşüşler yaşanmıştı. Bu olumsuzluklar yüzünden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından kredi kullanan kooperatifler borçlarını ödeyemeyerek muaccel duruma düşmüşlerdi.

Bu durumdaki kooperatif ve çiftçiler borçlarından dolayı muaccelliyet işleminin başlaması durumunda kalan yüzde 9'luk borç temerrüt faiziyle birlikte geri tahsil edilecek, borcunu ödeyemeyen kooperatif ortağı çiftçilere kanuni takip işlemi başlatılarak hacizler gelecekti.






İsmail Egeli
7.04.2013 21:44:37
İyi güzel de bu olayı Cemal Öztaylan mı yapmış tek başına ki, müjdesini vermek ona düşmüş. O zaman her ak partili milletvekili kendi bölgesinde kendi ismiyle bu haberi yayınlatsın.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı